svjesno.com

Holotropsko disanje.

Holotropsko disanje je moćna prirodna metoda samo-istraživanja, osobne transformacije i rada s traumama. Može se raditi na radionicama ili u individualnim sesijama.

Holotropsko disanje je za Vas ako…

imate probleme koje do sada niste uspjeli riješiti i želite zaroniti dublje u njihove uzroke.

želite istraživati Sebe na jednoj novoj razini, do koje do sada niste uspjeli doći.

vas zanima transpersonalna psihologija i proširena stanja svijesti.

želite se bolje povezati sa svojim tijelom, emocijama, intuicijom.

tražite svoj duhovni put ili integraciju doživljenih duhovnih iskustava.

želite probuditi uspavanu kreativnost i dobiti odgovore na važna životna pitanja.

želite graditi kvalitetnije odnose s drugima.

profesionalno radite s ljudima kao terapeut i želite proširiti svoju perspektivu.

Holotropsko disanje

Holotropsko disanje™ je moćna prirodna metoda samo-istraživanja, osobne transformacije i rada s traumama. Posebna atmosfera podrške, dublje i brže disanje i evokativna glazba omogućuju nam prepuštanje, odmak od disfunkcionalnih obrazaca i otvaranje prema našim dubljim aspektima, našoj unutarnjoj inteligenciji i mudrosti.

Metoda je posve ne-direktivna, a proces, iako je grupni, omogućuje veliki stupanj slobode polaznika i usmjeren je ka praćenju individualnih potreba. Podrška iskusnih i profesionalnih facilitatora je osigurana tijekom pripreme, za vrijeme i nakon radionice.
Prema potrebi organiziraju se i individualne sesije holotropskog disanja ili sesije za manje grupice (2-4 osobe).

Holotropsko disanje osmislili su dr. Stanislav Grof i njegova supruga Christina, a temelji se na dugogodišnjem istraživanju terapijskog potencijala proširenih stanja svijesti. Ta su stanja nazvali holotropskim (prema grčkim riječima holos i trepein ) što u doslovnom prijevodu znači “kretati se prema cjelovitosti”. Više o tim stanjima možete pročitati ovdje.

Holotropsko disanje

Zašto holotropsko disanje?

Otpuštanje trauma
Nekad se osobe susreću s traumama koje su pohranjene duboko u njima, ali upravljaju njihovim životom “iza zavjese”. Uz podršku facilitatora, omogućava se i ohrabruje susret s tim traumama, izražavanje potisnutih emocija i njihovo otpuštanje. Kroz integraciju i podršku dolazi do razrješenja.

Samoistraživanje
Iskustva u proširenom stanju svijesti omogućavaju nam da “mapiramo” vlastitu psihu, naučimo prepoznavati obrasce i pronaći njihove uzroke. Osvještavamo svoje najdublje želje i pronalazimo načine kako da ih ispunimo.

Duhovna povezanost
Vrlo su česta duhovna iskustva – povezivanje s unutarnjim vodstvom, s kolektivnom svijesti, osjećaji povezanosti sa svime i pronalazak dubljeg smisla u životu. Ta iskustva u nama bude duboko povjerenje da je sve baš kako treba biti i oslobađaju novu životnu radost.

Otpuštanje trauma, samoistraživnje i duhovna povezanost

Kako izgleda radionica?

PRIPREMA, SESIJA I INTEGRACIJA tri su jednako važna dijela radionice holotropskog disanja i zato je važno sudjelovanje na svim dijelovima radionice.

Radionice u Zagrebu obično se održavaju kroz tri dana vikenda.

U petak popodne/navečer je upoznavanje i priprema (teorijski dio).

Subotom kroz cijeli dan budu dvije trosatne sesije holotropskog disanja – u jednoj dišete u drugoj “pazite” na svog partnera. Nakon sesija je početak integracije putem likovnog izražavanja.

Nedjeljno prije podne je namijenjeno integraciji uz dijeljenjeiskustava i razgovor o uputama vezanim uz razumijevanje iskustva s disanjem i mogućih metoda rada sa sobom nakon radionice.

Organiziramo i povlačenja, obično negdje u prirodu gdje se odvija isti program, sa uključenim boravkom na mjestu održavanja.

 

Holotropsko disanje - radionica Zagreb

Individualne sesije

Ako niste u mogućnosti pridružiti se radionici ili vam pomisao na duboki rad u grupi izaziva nelagodu, možemo vam ponuditi individualne sesije.

Takve sesije traju otprilike 5-6 sati i obuhvaćaju pripremni razgovor (1 h), iskustvo holotropskog disanja (3h) i integraciju (1-2h). Možemo dogovoriti termin koje vam odgovara, u vašem domu ili u našem prostoru.

Iako rad u grupi ima neke prednosti (grupna dinamika, podrška), individualne sesije također su moćna iskustva u kojima dobivate prostor samo za sebe, što ponekad olakšava prepuštanje i slobodno izražavanja emocija.

Ovakve sesije otvaraju put do dubljih uvida i razrješena trauma, kao dio procesa Osobne tranformacije.

 

Prva multidisciplinarna konferencija o psihodelicima u Hrvatskoj

Što Holotropsko disanje NIJE?

Zamjena za redovnu terapiju – naprotiv našim disačima savjetujemo da se nastave baviti probuđenim sadržajima u kontinuiranoj terapiji.

Quick fix – brzo rješenje akutnih problema – iako može ubrzati proces razrešenja specifičnih problema, često je sesija samo početak rada na važnim sadržajima.

Tehnika disanja koju možete prakticirati sami – to je terapijska metoda i NE preporuča se samostalno disanje kod kuće, jer može dovesti do re-traumatizacije.

Vikend radionice Holotropskog disanja

Iskustva naših polaznika

Najtamnije je prije svitanja...ili kad nemaš tenisica za bježanje od sebe i znaš da ćeš samu sebe opet dočekat na uglu.
Disanje - tako moćno, tako jednostavno i pred nosom (kao i sve najbolje stvari) a ništa o tome ili malo toga znamo, uglavnom dišemo bez razmišljanja na autopilotu. Disala sam duboko i snažno dok bol iz ruke nije nestala. Oslobodila sam veliku količinu energetskog zastoja koji sam osjećala u grlu, trbuhu, srcu prije radionice. Imala sam osjećaj da fizički čujem kako pada nešto teško i nešto što nije moje iz tijela.
Osjećala sam svim postojanjem da disanjem probijam ljuske vlastitih ograničenja i iluzija a najviše zadovoljavanja tuđih očekivanja i vlastitih programa. Nesvijest u svijest pretvarati je kao biti alkemičar vlastite duše i života.
…Ovu transformativnu radionicu disanja vodile su po mom osjećaju tri nježne, savjesne, prisutne, intuitivne i profesionalne žene koje znaju svoj posao i moja su iskrena preporuka svima, osobito onima koji se boje radionica bez integracije i voditeljima koje ponekad napada bolest Egoitis. 🙂

 

Nina, Zagreb

Facilitaciju sam doživjela ne samo kao metodološki pristup praksi holotropskog disanja, već utkanu u filozofiju same prakse. Facilitacija pruža disačima iskustvo sigurnosti i podrške da kroz disanje dođemo do skrivenih dijelova naše svijesti, naše podsvijesti. Znajući da nas čuvaju iskusni facilitatori, možemo se bez straha prepustiti disanju i pustiti da nas dah vodi tamo gdje je potrebno. Bez otpora, uz osjećaj zaštićenosti i nježnosti prema sebi.

 

Senada, Zagreb

Bila sam na dvije sesije disanja. Prva je bila emocionalno jaka, imala sam i vizije, u svakom slučaju moćno iskustvo. Nakon druge radionice, koja je bila posve drugačija u smislu cjeline iskustva, počela sam jasno osjećati povezanost sa svojim tijelom u svakodnevnom životu. Shvatila sam kroz to iskustvo koliko sam bila nepovezana sa sobom, tijelom, emocijama, nekako tupa i „odrezana“, zbog niza trauma, više od 40 godina. Hvala svima na ovom iskustvu. Fascinantno i za svaku preporuku.

 

Ivančica, Zagreb

Postoje mnogi putevi kako doći do dubljih razina sebe. Holotropsko disanje je za mene bio onaj koji me odveo u najdublje kutke vlastite duše.
Martina, Tina i Iva na suptilan, a opet snažan način vode cijeli proces. Sigurnost, empatija i dubina iskustva su riječi koje najbolje opisuju moj osjećaj bivanja na radionici. Moja topla preporuka za svakog istraživača sebe i svijeta oko sebe.

 

Alan, Zagreb

Hvala na predanosti i podršci koja se zbilja mogla osjetiti i koja je uvelike pomogla meni osobno proći i svjesnije i kvalitetnije kroz ovo iskustvo. Meni je ovo iskustvo prije svega bilo intimno spiritualno putovanje. Još jednom hvala i nadam se da se ponovo vidimo.

 

Zoran

svjesno.com news

Prijavite se naš newsletter

Pridružite nam se na nekoj od sljedećih iskustvenih radionica. Prijavom na newsletter dobivat ćete redovno informacije o datumima održavanja, kao i ostalim događajima koje organiziramo.

Homepage

PRAVNE INFORMACIJE  /

Polica Privatnosti

Politika Kolačića

Impressum

Svjesno.com
Zagreb / Croatia

+ 385 91 530 3403
+ 385 91 517 9940
+ 385 91 574 3911

info@svjesno.com

2024 Svjesno.com / all rights reserved  /  site by Lessowsky